Pogosta vprašanja

Imam kodo popusta – kje jo lahko vnesem?
Kodo popusta vnesete v košarici in v zavihku ‘Podrobnosti nakupa’, kjer imate na vrhu zgoraj še dodatno možnost vnosa kode popusta. Odpre se vam področje, kamor lahko vpišete kodo popusta in kliknite ‘Unovči kupon’. Avtomatsko se vam bo posodobila košarica z vsebino, ki jo ponuja koda popusta.

Ali se lahko vnovči več kod popusta hkrati?
Popusti se med seboj ne seštevajo, v kolikor v pogojih akcije ni navedeno drugače. Pri vsakem nakupu je možno uporabiti eno promocijsko kodo. Pri nakupu artiklov v akciji ne velja brezplačna poštnina – v kolikor ni določeno drugače. Akcija ne velja na darilne bone, pohištvo, izdelke, ki so že v akciji.

Ali se akcije seštevajo?
Akcije se ne seštevajo. Akcije ne veljajo na darilne bone izdelke, ki so že v akciji in druge posamezne izdelke, če je tako navedeno pri opisu izdelka.

Ali se lahko naročilo plača po povzetju?
Naročilo lahko plačate tudi po povzetju dostavni službi GLS, DPD ali Pošti Slovenije.

Kaj storiti v primeru, da z izdelkom nisem zadovoljen/na?
Potrošnik mora blago, s katerim iz kakršnega koli razloga ni zadovoljen, prodajalcu vrniti v tridesetih dneh po oddanem sporočilu o prekinitvi pogodbe. Opozarjamo, da mora biti blago, ki ga vrača, nepoškodovano. Potrošnik ne more in ne sme prejetega blaga neovirano uporabljati v času do odstopa od pogodbe. Več podrobnosti si preberite TUKAJ.

Kaj storiti v primeru, da prejmem poškodovan artikel?
Potrošnik lahko napake na kupljenem blagu uveljavlja iz naslova garancije ali iz naslova stvarne napake v skladu z določili Zakona o varstvu potrošnikov (v nadaljevanju ZVPot). Vse obrazce za reklamacijo, vračilo blaga in stvarno napako najdete na povezavi TUKAJ.

Na kateri kontakt se lahko obrnem v primeru reklamacije, vrnitve izdelka ali zamenjave?
V primeru reklamacije, vrnitve izdelka ali zamenjave se obrnite na elektronski naslov prodaja@prestige-pet.si ali na telefonsko številko 041 777 973.

Kdo mi dostavi paket?
Paket vam dostavi naš pogodbeni partner, dostavna služba GLS (General Logistics Systems, logistične storitve,d.o.o.), DPD ali Pošta Slovenije.

Ali je plačevanje s kreditnimi karticami varno?
Spletna stran prestige-pet.si za prenos podatkov uporablja SSL varnostni sistem (Secure Socket Layer). Uporabnik je tudi sam odgovoren za varovanje osebnih podatkov, na način, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika. Zbirka osebnih podatkov je zavedena na spletni strani informacijskega pooblaščenca (www.ip-rs.si).

Ali lahko naročilo opravim preko telefona?
Stranka lahko naroči nakup tudi preko telefona na št. 041 777 973. Po naročilu se mu na njegov elektronski naslov pošlje UPN nalog, ki ga kupec lahko plača na pošti ali banki. Po vplačilu naloga se kupcu pošlje izdelek in račun. S plačilom po načinu predračuna se kupec strinja s splošnimi pogoji.